Πως να γίνεις environment friendly με λίγες αλλά ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου
Posted in sustainability

Πως να γίνεις environment friendly με λίγες αλλά ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου

Η κάθε μας πράξη έχει αντίκτυπο στη φύση, στο περιβάλλον και την προστασία του επομένως κάθε επιλογή μας καθορίζει το ποσοστό ευθύνης μας στην προστασία του πλανήτη.  Έτσι λοιπόν κάθε φορά που είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε  καφέ σε πλαστικό θα πρέπει να το σκεφτούμε δεύτερη φορά. Το καλαμάκι που θα χρησιμοποιήσουμε καλό θα είναι να προέρχεται από τη γη. Να είναι από σιτάρι και όχι από κάποιο άλλο υλικό. Υπάρχουν άλλωστε τα οoriginal straw που είναι ιδανική επιλογή για απόλαυση χωρίς ενοχές.  

Η διαδικασία να πετάξουμε στην ανακύκλωση οτι ανακυκλώνεται ορισμένες φορές δεν τηρείται σωστά. Και αυτό συμβαίνει συνήθως είτε  γιατι δεν υπάρχει χρόνος ή επειδή δεν έχουμε πάρει σοβαρά το πόσο σημαντικό είναι να καθαρίσουμε τη συσκευασία και να την πετάξουμε στο σωστό κάδο. 

Οι  environment friendly επιλογές ευτυχώς τείνει να γίνουν κατά κάποιον τρόπο μόδα έτσι υπάρχουν ίσως περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν σοβαρό αριθμό οπαδών. Το ντυσιμό μας, η προσωπική μας φροντίδα, η διατροφή μας, οι μετακινήσεις μας, όλα θα πρέπει πλέον να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. 

Βασικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις από αύριο το πρωί

-Βγάλε από την shopping bag σου οτι αγόραζες μέχρι χθες και ήταν σε πλαστική συσκευασία (εκτός και αν είναι ανακυκλώσιμη συσκευασία).

-Αντικατέστησε όλα τα καλαμάκια με σιταρένια καλαμάκια όπως είναι τα original straws που μάλιστα είναι και πλενόμενα. 

-Μην ξεχνάς να πάρεις μαζί σου την επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα σου έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αγοράσεις μια πλαστική από το σούπερ μάρκετ. 

– Αγόρασε νερό σε γυάλινο μπουκάλι και όχι σε πλαστικό. 

– Μην αγοράσεις καφέ από εκεί που τον σερβίρουν σε πλαστικό, προτίμησε να έχεις μαζί σου το δικό σου θερμός για να στο γεμίσουν με τον καφέ σου. 

– Καλό είναι να μην αγοράζεις φαγητό που θα καταλήξει στο κάδο των σκουπιδιών. Με λίγη παραπάνω οργάνωση θα τα καταφέρεις. 

– Προτίμησε τα vegan προϊόντα, ποτά και αναψυκτικά. Μια υγιεινή επιλογή που έχει την επίσημη vegan πιστοποίηση είναι το Vigo Kombucha Long BrewAcerola + Ginger, Cucumber + Coriande  και στην  εκδοχή του Light BrewOriginal, Maple, Schisandra, Acai

– Μην γεμίζεις τις ντουλάπες σου με άπειρα ρούχα που μπορεί να μην τα φορέσεις ποτέ. 

 – Διάλεξε προϊόντα ομορφιάς που να είναι φυσικά, cruelty freeeco friendly

Τέλος μην ξεχνάς οτι από την 1η Ιουλίου 2021, όλα τα πλαστικά μίας χρήσης  θα αποσυρθούν και από τη χώρα μας, σύμφωνα με τη σχετική Οδηγία της ΕΕ. 

Share this post

There are no comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Start typing and press Enter to search

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.