Ο νέος ρόλος που θα έχει το σιτάρι στην καθημερινότητά μας
Posted in sustainability

Ο νέος ρόλος που θα έχει το σιτάρι στην καθημερινότητά μας

Βρίσκεσαι σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και απολαμβάνεις τον ήλιο καθισμένος στο παγκάκι του πάρκου ή ξαπλωμένος πάνω στην άμμο ακούγοντας το κύμα να σκάει με το δικό του ρυθμό στην ακροθαλασσιά. 

Και εκεί που «ρουφάς» κυριολεκτικά την εικόνα και παίρνεις βαθιές ανάσες οξυγόνου στο πάρκο και ιωδίου στην παραλία, ξαφνικά ένα ελαφρύ αεράκι θα σου φέρει στα πόδια ένα πλαστικό κυπελάκι από καφέ που κάποιος ήπιε λίγες ώρες νωρίτερα.  Πιθανά θα σου φέρει και  ένα πλαστικό καλαμάκι στο πρόσωπό σου, την ώρα που κάνεις ηλιοθεραπεία και θα τιναχτείς άγαρμπα από την ξαπλώστρα. Και ίσως όταν βυθίσεις την παλάμη σου στην άμμο να λερωθείς από ένα θαμμένο αποτσίγαρο. 

Είναι σίγουρο οτι αυτές τις στιγμές κάποια στιγμή στη ζωή σας τις έχετε βιώσει, μάλιστα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και να τις έχετε προκαλέσει. Αν είχαμε πάρει στα σοβαρά  εκείνον τον  γλάρο, που χρόνια πριν είχε «μαλλιάσει» η γλώσσα του να μας εξηγεί οτι πρέπει να μαζεύουμε τα πλαστικά από την παραλία και να τα οδηγούμε στη ανακύκλωση, ίσως σήμερα η ζωή μας να ήταν λίγο καλύτερη. 

Τα χρόνια πέρασαν και τα αποτελέσματα μιας παγκόσμιας στάσης ζωής ήρθαν να μας θυμίσουν οτι τα λάθη πληρώνονται και να μας  προειδοποιήσουν για τα χειρότερα που είναι καθ ‘οδόν…

Σαφώς και είναι τεράστιες οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τρόπο ζωής μας και στον τρόπο σκέψης μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε το «σπίτι» μας και να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τις αρετές του. Όσο και αν ακούγεται όλο αυτό δύσκολο και μεγαλόπνοό σαν σχέδιο, αν ο καθένας από εμάς υιοθετούσε μια νέα οικολογική συνήθεια θα έβαζε το λιθαράκι του στην προστασία του περιβάλλοντος. Μικρές ή  μεγάλες αλλαγές μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, μόνο στη χώρα μας χρησιμοποιούνται ετησίως 900 εκατ. καλαμάκια μιας χρήσης. Ένας ασύλληπτα μεγάλος αριθμός που σύντομα θα αλλάξει καθώς με απόφαση της Ε.Ε.  από το 2021 καταργούνται τα πλαστικά καλαμάκια επειδή ανήκουν στην ομάδα προϊόντων μιας χρήσης. Τα καλά νέα όμως δεν είναι μόνο αυτά, το γεγονός της κατάργησης τους ανοίγει το δρόμο σε μια εντελώς νέα αγορά. Η κατάργηση των καταστροφικών για τον πλανήτη πλαστικών,  δημιούργησέ  την ανάγκη να καλλιεργήσουμε την εφευρετικότητά μας σαν άνθρωποι και να ανακαλύψουμε νέους έξυπνους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τις απολαυστικές μας συνήθειες χωρίς να έχουμε τύψεις. Έτσι λοιπόν στην Ελληνική αγορά έκαναν την εμφάνισή τους τα καλαμάκια από σιτάρι. 100% φυσικά, το κάθε ένα από αυτά είναι μοναδικό! Η διαδρομή της  ζωής τους  βασίζεται στην απόλυτη αρμονία της φύσης. 

Γεννιούνται από τα στάχυα, αποκτούν σχήμα και χρώμα από το σιτάρι και καταλήγουν ξανά στη γη! Απόλυτα βιοδιασπώμενα, δεν περιέχουν γλουτένη, είναι αδιάβροχα και ιδανικά για κρύα και ζεστά ποτά. 

Μια καινούρια πρόταση, μια καινούρια πρόκληση που μας επιβεβαιώνει οτι η απεξάρτησή μας από τον κόσμο του πλαστικού είναι πλέον μονόδρομος και είναι σίγουρα για το καλό μας! 

Τα Original  straw από σιτάρι μόλις κυκλοφόρησαν στη χώρα μας.  Διαθέτουν οικολογική συσκευασία με μια γάτα που έχει γουρλωμένα μάτια σα να θέλει να μας πει «Σας βλέπω»! Μήπως έφτασε λοιπόν η ώρα να δούμε και εμείς τη ζωή μας σε αυτόν τον κόσμο λίγο πιο σοβαρά; 

Share this post

There are no comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Start typing and press Enter to search

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.