Και όμως το αγγούρι γιορτάζει και μαζί του και εμείς!
Posted in the super drinks

Και όμως το αγγούρι γιορτάζει και μαζί του και εμείς!

Και όμως υπάρχει μια παγκόσμια ημέρα που είναι αφιερωμένη στο αγγούρι. Στο ταπεινό λαχανικό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη δροσιά και την ευχάριστη γεύση. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια «μεταπήδησε» από τη χωριάτικη σαλάτα για να δώσει τη γεύση και τη μυρωδιά του ακόμα και σε αναψυκτικά Ποια είναι όμως η ιστορία αυτού του τόσο διαδεδομένου Τροφίμου το οποίο έχει τη δική του παγκόσμια ημέρα στις 14 Ιουνίου, και ποια τα οφέλη του για την υγεία μας;

Το αγγούρι ανήκει στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών όπως το πεπόνι, το καρπούζι και το κολοκύθι. Σαν καρπός προέρχεται από το αναρριχώμενο φυτό της αγγουριάς Cucumis sativus ή αλλιώς Σικυός ο ήμερος.  Προέρχεται από την Ινδία όπου καλλιεργούνταν εδώ και 3.000 χρόνια πριν, ενώ στην αρχαία Ελλάδα είχε παρουσία κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους από όπου διαδόθηκε στη συνέχεια και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η θρεπτική αξία του αγγουριού είναι μεγάλη σε αντίθεση με τις θερμίδες που μας προσθέτει. Συγκεκριμένα έχει 15 θερμίδες ανά 100γρ δηλαδή ένα αγγούρι με βάρος περίπου 300γρ μας δίνει μόλις 45 θερμίδες. Επίσης είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες  

Εκτός από τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες έχει ακόμα πολλά φλαβονοειδή, που παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο έναντι των βλαβερών ελευθέρων ριζών.

Και βεβαία εφόσον μιλάμε για αγγούρι δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι κάνει στον οργανισμό μας πολύ καλή ενυδάτωση. Είναι εντυπωσιακό ότι περίπου το 96% του αγγουριού είναι νερό και με τον τρόπο αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση του οργανισμού μας και στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Το αγγούρι εκτός από εξαιρετικό σνακ μπορεί να δώσει δροσερή γεύση ακόμα και στα ποτά μας. Στην οικογένεια των Super drinks ανήκουν δύο αναψυκτικά που έχουν γεύση αγγούρι  το Vigo Kombucha (cucumber & ginger) και το Cucumis  με γεύση αγγούρι! 

Οπότε ξεκάθαρα η σημερινή γιορτή μας αφορά και με το παραπάνω!  

Share this post

There are no comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Start typing and press Enter to search

Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.